Houd jij van pony’s? Dan ben je bij Hoeve Heikant aan het goede adres.

Al vele jaren is het mogelijk om onder begeleiding de pony’s te verzorgen, te knuffelen, onder begeleiding een rondje te rijden op de rug van Johnny de pony of op het karretje van Snow en Puk.

Snow vindt kinderen prachtig! Ze wordt graag geknuffeld, geborsteld en ingevlochten. Ze vindt alle aandacht heerlijk en is een ontzettend lieve shetlander. Ze is geduldig en heel tevreden. Snow is een Shetlander en ze is geboren in Breda. Ze wordt in 2022 alweer 12 jaar. Ze rijdt heel trouw het kleine koetsje de kinderen over het kampeerterrein. Dat doet ze heel graag! Ze is wel ontzettend bang van een bal. Dus als zij op het kampeerterrein aan een touw staat om te grazen en te knuffelen dan willen we niet dat er een bal in haar buurt is. Ook is zij bang van een vlieger en van water. Zeker van een waterpistool! Deze zijn op tijden dat er met de pony’s wordt gereden ook niet toegestaan. Snow wordt net als de andere pony’s bang als kinderen haar achterna rennen als zij staat aangelijnd. Dat is dus niet toegestaan. 

Johnny de pony is geboren in ‘s-Hertogenbosch. Hij wordt al 24 jaar in 2022. Hij heeft snel last van ‘hoefbevangenheid’. Dat krijgt hij door het eten van voedsel wat voor hem niet geschikt is. Hij kan veel voedsel niet verdragen en daar wordt hij dus snel ziek van. Hij is dan zó ziek dat hij niet meer kan lopen en heeft veel pijn. Dat willen we natuurlijk niet! Hij oogt mager maar elk brokje of appeltje teveel kan hem ziek maken. Bovendien is Johnny voordat hij bij ons  kwam wonen gepest denken we: hij kan gaan bijten als kinderen hem eten willen geven. Kinderen zijn niet altijd bewust van het gedrag van dieren. Daarom alleen al is het verstandig om de kinderen zeker aan Johnny geen eten te laten geven. Ook Johnny is bang van water(pistooltjes) en vliegers. Deze zijn op de tijden dat er met de pony’s gereden wordt niet toegestaan.

Bartje, een merrie, wordt in 2022 al 28 jaar oud, maar heeft nog altijd lol. Zij is geboren in Den Burg op Texel en kreeg toen de naam “Oemoe”. Zij heeft wel een slecht gebit waarvoor we af en toe de paardentandarts laten komen. Die vijlt het gebit en zorgt dat de kiezen netjes op elkaar passen. Dat betekent ook dat zij niet alles goed kan kauwen en niet goed alle voedsel kan verdragen. Ook zij kan daar ziek van worden. Ook Bartje is bang van vliegers en water(pistooltjes). Deze zijn op de tijden dat er gereden wordt niet toegestaan.

Puk is geboren in Zutphen in 2016 en heeft toen de naam Truus gekregen. Het is een echte boef. Ze houdt wel van rijden voor het karretje, maar als ze samen met Snow voor het karretje staat laat ze Snow vooral trekken. Zij is kinderen wel gewend maar zij is niet zo geduldig als Snow en kan wel eens op de tenen van de kinderen trappen als ze het knuffelen of borstelen van hun beu is! Zij is een klein beetje brutaal want als het haar niet zint dan laat ze dat zeker merken! Ze is ook wel bang van sommige dingen en kan bijvoorbeeld in paniek raken als zij verstrikt raakt met haar hoefje in het touw waarmee ze staat aangelijnd.

Als je de paarden eten wilt geven dan mag dat alleen in overleg met Tom, de paardenman op onze camping. Tom voert altijd alle dieren en houdt precies in de gaten wat wel of niet goed is. De paarden kunnen bijvoorbeeld niet tegen brood. Ze eten het wel graag op maar hebben er later buikpijn van. Daardoor kan koliek ontstaan in hun buik en kunnen ze er zelfs aan dood gaan. De paarden krijgen dus alleen voer wat ze kunnen verdragen en ook de hoeveelheid die ze kunnen verdragen. Snow en Puk zijn echte snoepkontjes en vinden wortels en appels heerlijk. Maar ze kunnen niet alles verdragen en toch zeker niet in grote hoeveelheden. Als je hun wilt verwennen met wat lekkers dan mag je dat ook aan Tom vragen voordat je wat geeft aan de paarden. Op die manier proberen we de paarden gezond te houden. Een paard is snel te dik en kan daardoor problemen krijgen.

Berijden van de pony’s: tot voor kort konden de kinderen ook in het weiland/ in de rijbak de pony’s op de rug berijden. Helaas is dat niet meer mogelijk omdat we ons niet meer kunnen verzekeren tegen ongevallen met het paard die eventueel kunnen gebeuren tijdens het rijden op de rug. Dat kunnen we dus niet meer aanbieden. 

 

Graag stellen we jullie voor aan onze lieve pony’s:

Snow

Snow

Onze kleine Snow, is een shetlander van ongeveer 80cm hoog. Ze loopt voor een karretje samen met Puk. Snow vindt het ook prima om geborsteld te worden. Ze vindt alle aandacht wel leuk.

Puk

Puk

Puk is ons jongste vriendinnetje, ze is volop aan het leren en geniet van alle aandacht. Puk staat samen met Snow voor het koetsje maar laat het harde werken graag aan Snow over! Puk is een sheltlander en echt een snoepkontje.

Johnny

Johnny

En dit is Johnny de pony een lieve, maar eigenwijze Dartmore. Johnny woont al sinds 2004 op Hoeve Heikant en loopt al jaren heel trouw rondjes op de camping. Johnny is een echte lieverd, maar als hij los mag rijden wil hij het liefst zo hard mogelijk rennen!

Bartje

Bartje

Bartje Is een Fjordje. Ze is een lieve merry. Ze is heel lief en vindt het prima om geborsteld en geknuffeld te worden. Ze is heel goed in het trekken van de kar en vindt het ook allemaal gezellig als ze maar aandacht krijgt!

ANWB geselecteerde kleine camping, aangesloten bij ACSI en SVR
Gratis WiFi

Gratis WiFi op het hele terrein

logo iDEAL

Veilig en eenvoudig direct online betalen met iDEAL

Scroll naar top